Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii Constanteni previn furturile din locuinte, in sistem integrat

ro

22 Apr, 2010 14:59 1054 Marime text

dsc_0054_resize.jpgÎn ziua de 20 aprilie a.c., poliţiştii constănţeni au desfăşurat o nouă acţiune de prevenire a furturilor din locuinţe, pe raza Secţiei 2 .

Activităţile se înscriu în Campania „Alianţă pentru siguranţă", demers iniţiat prin încheierea Protocolului de Cooperare în domeniul prevenirii criminalităţii între Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Prevenire şi Psihosociologie şi Allianz - Ţiriac Asigurări S.A. destinată informării populaţiei cu privire la prevenirea spargerilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto şi în cadrul „Programului local de prevenire a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi a furturilor de animale, Constanţa 2010".

dsc_0068_resize.jpgPoliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu poliţiştii de proximitate din cadrul celor 5 secţii au acţionat pentru prevenirea furturilor din locuinţe, în zona Brotăcei şi în cartierul Tomis Nord.
Scopul acţiunii a vizat informarea cetăţenilor cu privire la măsurile minime de siguranţă pe care ar trebui să le adopte în vederea prevenirii victimizării, pe acest segment de infracţiuni. Pe parcursul derulării activităţii, poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii şi au înmânat flyere cu caracter informativ - preventiv.

● ● ●

dsc_0099_resize.jpgÎn acest context, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă cetăţenilor să ţină permanent uşa închisă cu cheia, atunci când se află în locuinţă, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenţie şi sustrag din interior genţi, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare, totodată uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puţin două încuietori şi cu sisteme şi chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat şi în cazul schimbului de locuinţă. De asemenea proprietarii de locuinţe sunt sfătuiţi să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuţii referitoare la valorile pe care le deţin în locuinţă şi să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii