Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Ziua Internationala a Copiilor Strazii la Constanta"

ro

19 Mar, 2010 21:25 2297 Marime text

2_resize.jpgÎn fiecare an, în ziua de 21 martie a.c., se celebrează „Ziua internaţională a copiilor străzii". Pentru a marca acest moment, în ziua de 19 martie 2010, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România - Constanţa au organizat activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a exploatării prin muncă a copiilor la Şcoala Generală nr. 31 Constanţa.

1_resize.jpgPe parcursul desfăşurării acţiunii copiilor le-a fost explicată noţiunea de „delincvenţă juvenilă", li s-a recomandat să nu se lase influenţaţi de persoanele care îi îndeamnă să săvârşească infracţiuni şi care le spun că nu o să păţească nimic. Totodată au fost prezentate măsurile educative şi pedepsele care se dispun în cazul săvârşirii unei infracţiuni de către un minor şi au fost dezbătute infracţiunile care se înscriu în sfera delincvenţei juvenile, în special furturile şi tâlhăriile. Minorii au fost sfătuiţi să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut, eventual să practice un sport, să evite compania prietenilor, despre care ştiu că au un comportament neadecvat în societate şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

Ulterior, copiilor le-au fost prezentate riscurile la care se expun în cazul în care consumă alcool sau droguri precum şi consecinţele acestor fapte.

3_resize.jpgOrganizaţia Salvaţi Copiii le-a explicat beneficiarilor ce anume presupune exploatarea copiilor prin muncă şi le-a prezentat un film cu tematică privind cerşetoria şi alte activităţi ilicite practicate de copiii străzii.

Totodată, elevilor le-a fost aplicat un chestionar de apreciere a informaţiilor primite în urma activităţii, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceştia au conştientizat comportamentul pe care trebuie să îl adopte în cazul în care sunt victime sau martori ai unei fapte ce contravine legii.

La finalul activităţii copiilor le-au fost oferite materiale informative privind problematica respectării drepturilor copiilor, pentru prevenirea violenţei şi referitoare la riscurile la care se expun în mediul on-line.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii