Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Ministerul Afacerilor Externe

ro

21 Aug, 2014 14:03 1107 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a efectuat în perioada 16- 20 august 2014, o vizită oficială în Republica Islamică Iran. Cu acest prilej a fost semnat Programul de schimburi în domeniile culturii, artei, științei și educației între Guvernul României și Guvernul Republicii Islamice Iran.

Programul vizitei la MAE iranian a cuprins o primire la ministrul afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, precum şi consultări politice la nivel de adjunct al ministrului afacerilor externe cu Majid Takht-Ravanchi, pe afaceri europene și Amir Abdullahian, pe problematica Orientului Mijlociu şi Africii.

În cadrul discuțiilor a fost abordat ansamblul relațiilor bilaterale şi au fost trecute în revistă principalele probleme de actualitate internaţională, cu accent pe Orientul Mijlociu (Siria, Irak) şi combaterea terorismului.

Oficialul român a transmis un mesaj ferm de susținere a continuării negocierilor în dosarul nuclear, exprimând speranța că acestea vor conduce la încheierea unui acord cuprinzător până la data prevăzută (24 noiembrie 2014).

Vizita a inclus și o întrevedere cu Mohammad Mahdi Zahedi, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Iran,  în care a fost subliniată importanţa dialogului parlamentar în cadrul cooperării bilaterale.

Delegația română a efectuat, de asemenea, o vizită de lucru la Isfahan, unde a avut o întrevedere cu Guvernatorul provinciei, Mahmoud Seyed Hosseini, în cadrul căreia a fost evidenţiată utilitatea cooperării la nivelul autorităților locale în toate domeniile (economic, cultural, educaţional, sport şi tineret).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii