Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Cea de-a Noua Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii

ro

24 Jun, 2024 09:21 249 Marime text

Comunicat de presă

Cea de-a Noua Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii
 
La 21 iunie 2024 a avut loc la Washington D.C. cea de-a noua Reuniune a Dialogului Strategic anual între România și Statele Unite ale Americii.
Reuniunea a fost lansată prin consultările dintre ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu și secretarul de stat Antony Blinken (https://www.mae.ro/node/64968).
Delegația României la cea de-a noua sesiune a Dialogului Strategic a fost condusă din partea română de Ana Tinca, secretar de stat pentru afaceri strategice, iar din partea americană de  James O’Brien, asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat SUA.
La sesiune au mai participat reprezentanți de rang înalt și experți din instituțiile românești cu atribuții în domeniu, din: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Energiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei, precum și oficiali de rang înalt din partea Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, Departamentului Energiei și Departamentului Comerțului.
Actuala sesiune de Dialog Strategic a atins toate domeniile principale ale cooperării bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, inclusiv: dialogul politic, cooperarea în domeniul apărării, cooperarea în domeniul economic și comercial și relații interumane.  Agenda evenimentului a inclus sesiuni dedicate unor teme importante pentru dialogul bilateral, precum cooperarea regională și sprijinul pentru partenerii UE și NATO din regiunea Mării Negre, cooperarea în domeniul energiei nucleare, cooperarea în domeniul interconectivității, accederea României în programul Visa Waiver și cooperarea pe linie de afaceri interne, respectiv cooperarea în domeniul educației.
Ambele delegații au subliniat nivelul de excelență atins de Parteneriatul Strategic dintre cele două țări, inclusiv în urma dialogului la cel mai înalt nivel,  precum și potențialul semnificativ de extindere și aprofundare în continuare a cooperării bilaterale dintre România și SUA.
La finalul reuniunii, cele două delegații au adoptat o Declarație comună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii