Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian

ro

16 May, 2024 12:39 343 Marime text
16 mai 2024
 
Comunicat de presă
Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut miercuri, 15 mai 2024, la Bruxelles, o rundă de consultări politico-diplomatice cu Jeroen Cooreman și cu Bernard Quintin, înalți oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian.
Agenda discuțiilor a inclus cele mai importante teme de actualitate din spațiul african, cu accent pe evoluțiile recente din regiunea Sahel. În cadrul convorbirilor, au fost subliniate importanța geostrategică a regiunii și implicațiile securitate pentru întreaga vecinătate.
Secretarul de stat Traian Hristea s-a referit la angajamentul României, asumat la cel mai înalt nivel față de continentul african, și dorința de a deveni un interlocutor credibil pentru partenerii africani atât în plan bilateral cât și la nivelul Uniunii Europene.  Demnitarul român a prezentat, astfel, noua Strategie România – Africa, subliniind abordarea pragmatică a României în relație cu statele africane, bazată pe cooperare onestă între parteneri egali.
Discuțiile au relevat, totodată, apropierea dintre viziunile României, respectiv Belgiei, în ceea ce privește provocările actuale pe care statele africane le au de gestionat, precum și natura parteneriatelor promovate cu partenerii africani.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii