Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Încheierea celei de-a XXIX-a ediții a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați

ro

17 Jun, 2024 10:55 569 Marime text
Comunicat de presă
Încheierea celei de-a XXIX-a ediții a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați
 
Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 10 -17 iunie 2024, la Poiana Brașov, cea de-a XXIX-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați. Ceremonia de acordare a diplomelor a avut loc la sediul Universității “Transilvania” din Brașov, în prezența secretarului de stat pentru relații interinstituționale Janina Sitaru, a rectorului universității, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan și a directorului general al Institutului Diplomatic Român, Prof. univ. dr. Liliana Popescu-Bîrlan.
În alocuțiunea sa, secretarul de stat a evidențiat rolul important pe care diplomația, prin toate instrumentele sale, și schimburile interculturale îl joacă în aceste vremuri complexe pentru promovarea principiilor de solidaritate, a dialogului, pentru consolidarea rezilienței societale și pentru atingerea obiectivului de a garantare a securității și sustenabilității societăților noastre.
Temele abordate în cadrul acestei ediții au oferit cursanților ocazia de a participa la prelegeri interactive pe subiecte legate de cei 20 de ani de apartenență a României la NATO, importanța geostrategică a Mării Negre, cooperarea internațională pentru dezvoltare, provocările actuale ale sistemului multilateral, asistența în domeniul consular sau comunicarea diplomatică. De asemenea, discuțiile s-au referit la contextul geopolitic actual al regiunii Balcanilor de Vest, la fenomenul globalizării în relațiile internaționale sau la istoria diplomației române.
Participanții au avut ocazia de a interacționa cu diplomați români și străini și cu experți în domeniul relațiilor internaționale, fiind favorizat schimbul de opinii, stabilirea de contacte și crearea unei rețele de tineri profesioniști în domeniul diplomației. Totodată cursanții au avut prilejul de a vizita câteva puncte de interes turistic din Brașov, Sighișoara și Biertan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii