Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederi ale secretarului de stat Traian Hristea cu ambasadorii agreați ai Sultanatului Oman, Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Republicii Africii de Sud și Republicii Congo pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

24 Jun, 2024 09:23 236 Marime text
Comunicat de presă
Întrevederi ale secretarului de stat Traian Hristea cu ambasadorii agreați ai Sultanatului Oman, Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Republicii Africii de Sud și Republicii Congo pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea i-a primit în audiență (tip video-conferință), vineri, 21 iunie 2024, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, pe ambasadorii agreați nerezidenți în România: Alteța Sa Sayyid Nazar Aljulanda Majid Al-Said, ambasadorul Sultanatului Oman, cu reședința la Roma, E.S. domnul Tsegab Kebebew Daka, ambasadorul Republicii Federale Democratice Etiopia, cu reședința la Geneva, E.S. domnul Phumelele Stone Sizani, ambasadorul Republicii Africa de Sud, cu reședința la Berlin, E.S. doamna Edith Antoinette Itoua, ambasadorul Republicii Congo, cu reședința la Berlin.
În cadrul convorbirii cu ambasadorul agreat al Sultanatului Oman, oficialul român a evidențiat interesul României pentru menținerea și dezvoltarea unui dialog politico-diplomatic activ cu acest stat, care să contribuie la aprofundarea și extinderea relațiilor economice și sectoriale bilaterale, în domenii de interes comun precum energie, turism, agricultură și educație.
În dialogul cu ambasadorii agreați ai Etiopiei, Africii de Sud și R. Congo, secretarul de stat Traian Hristea a subliniat că dezvoltarea relațiilor cu Africa reprezintă un obiectiv important în acțiunea externă a României. A subliniat că, prin adoptarea la finalul anului trecut a noii Strategii România-Africa, țara noastră și-a propus revigorarea și relansarea relațiilor, precum și a dialogului politic cu Africa. A confirmat interesul României de a redinamiza relațiile economice și sectoriale, prin deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv prin valorificarea domeniilor unde România contribuie cu valoare adăugată (agricultură, siguranță alimentară, educație și formare profesională, IT și securitate cibernetică, gestionarea dezastrelor).
Schimbul de opinii cu ambasadorii africani a relevat faptul că un element determinant al relațiilor bilaterale îl reprezintă contactele interumane create de numeroșii cetățeni africani care au studiat în România. În context, secretarul de stat a exprimat dorința reluării tradiției pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul educației și formării profesionale. Totodată, a reafirmat angajamentul României pentru securitatea și stabilitatea continentului african, amintind participarea țării noastre cu trupe și experți la misiuni ONU și UE în Africa.
Secretarul de stat Traian Hristea a transmis fiecăruia dintre interlocutori felicitări pentru numirea în funcția de ambasador nerezident în România și a exprimat întreaga disponibilitate pentru cooperare în dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii