Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea ministrului afacerilor externe la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre NATO

ro

30 May, 2024 08:52 344 Marime text
Comunicat de presă
Participarea ministrului afacerilor externe la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre NATO
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, în perioada 30 – 31 mai 2024, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre NATO, desfășurată la Praga.
Discuțiile urmăresc cristalizarea și armonizarea priorităților aliate în perspectiva Summitului NATO de la Washington. Principalele teme de pe agendă sunt sprijinul aliat pentru Ucraina, implementarea deciziilor adoptate la Vilnius, întărirea sprijinului pentru parteneri. 
Șefa diplomației române va evidenția consecințele războiului declanșat de Rusia în Ucraina asupra securității europene și euro-atlantice și va sublinia imperativul unui răspuns ferm al NATO, cu accent pe consolidarea unitară și coerentă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, cu atât mai importantă în condițiile intensificării provocărilor la adresa statelor aliate.
Ministrul român al afacerilor externe va sublinia necesitatea continuării unui sprijin substanțial pentru Ucraina și va pleda pentru un pachet decizional solid în acest sens la viitorul Summit aliat, de natură să demonstreze angajamentul aliat față de Kiev, atât în planul susținerii practice, cât și  în plan politic, în ceea ce privește consolidarea parcursului euro-atlantic. Totodată, va puncta necesitatea unui sprijin adecvat al Alianței și pentru pentru alți parteneri vulnerabili afectați de războiul în derulare, în special pentru Republica Moldova.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii