Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

ro

17 May, 2024 15:22 350 Marime text
17 mai 2024
 
Comunicat de presă
Participarea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea ministerială a Consiliului Europei
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat, în perioada 16-17 mai 2024, la Strasbourg, la reuniunea ministerială a Consiliului Europei, care a marcat 75 de ani de la crearea organizației.
Dezbaterile din cadrul reuniunii ministeriale s-au axat pe implementarea deciziilor Summit-ului de la Reykjavik, sprijinului Consiliului Europei acordat Ucrainei, înființarea Registrului Daunelor pentru Ucraina și operaționalizarea acestuia.
În intervenția sa, secretarul de stat Traian Hristea a reiterat poziția României de condamnare a războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, de susţinere a populației grav afectate de conflict şi de condamnare a tuturor atrocităţilor comise pe teritoriul Ucrainei.
De asemenea, a subliniat sprijinul activ al României în eforturile comunității internaționale pentru investigarea acestor încălcări ale dreptului internațional, ale drepturilor omului, ale dreptului internațional umanitar, precum și pentru demersurile de operaționalizare a Acordului de instituire a Registrului daunelor.
În actualul context geopolitic, oficialul român a afirmat, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Consiliul Europei, că organizația de la Strasbourg trebuie să mențină în centrul atenției valorile sale fundamentale - drepturile omului, democraţia şi statul de drept. În acest sens, a subliniat necesitatea implicării sporite în asistarea Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Bosniei-Herțegovinei pentru îndeplinirea criteriilor necesare aderării la Uniunea Europeană.
Reuniunea ministerială a marcat și transferul Președinției Comitetului Miniștrilor de la Liechtenstein la Lituania, care va exercita mandatul în perioada mai - noiembrie 2024.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii