Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a ambasadoarei Regatului Suediei la București, Therese Hydén, în vizită de rămas bun

ro

02 Jul, 2024 13:17 114 Marime text
2 iulie 2024
 
Comunicat de presă
Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a ambasadoarei Regatului Suediei la București, Therese Hydén, în vizită de rămas bun
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a primit-o marți, 2 iulie 2024, pe ambasadoarea Regatului Suediei în România, Therese Hydén, în vizită de rămas bun.
Oficialul român a apreciat contribuția ambasadoarei Therese Hydén la dinamizarea relațiilor bilaterale, atât pe palier politic, cât și economic, evocând, în context, activitatea susținută pentru extinderea comerțului bilateral și a investițiilor suedeze în România. În plan european, i-a mulțumit pentru implicarea activă pe perioada Președinției suedeze a Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2023.
Ambele părți au subliniat interesul pentru consolidarea și extinderea în continuare a dialogului politic, prin menținerea unui nivel ridicat al contactelor politico-diplomatice între România și Suedia, în linie cu prioritățile de pe agenda comună de cooperare la nivel guvernamental, parlamentar și sectorial.
Ministrul Luminița Odobescu a subliniat, totodată, faptul că România și Suedia au viziuni similare în ceea ce privește susținerea unor obiective strategice majore, precum menținerea sprijinului multidimensional pentru Ucraina și Republica Moldova, inclusiv din perspectiva procesului de aderare la UE.
În plan securitar, ministrul român a evidențiat faptul că aderarea Suediei la NATO, obiectiv care a fost susținut activ de partea română, deschide noi oportunități de cooperare din perspectiva întăririi posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic.
Demnitarul român a adresat mulțumiri ambasadoarei Therese Hydén pentru întreaga sa activitate în România și i-a transmis succes în activitatea viitoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii