Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a reprezentanților Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC)

ro

24 Sep, 2023 10:47 595 Marime text
Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a reprezentanților Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC)
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut o întrevedere, vineri, 22 septembrie 2023, cu reprezentanții Structurii de Gestionare a Frontierelor (Border Management Branch – BMB) din cadrul Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC).
Discuțiile au avut loc cu prilejul vizitei în România a oficialilor ONU, în perioada 21-22 septembrie 2023, în contextul demersurilor de diversificare a cooperării dintre România și UNODC, inclusiv al necesității gestionării consecințelor pe care războiul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei le generează pentru țările din regiune, în domeniile din preocuparea Biroului.
Secretarul de stat Traian Hristea a exprimat interesul și implicarea României în dezvoltarea cooperării pe mai multe planuri cu UNODC, precum și sprijinul privind posibilele proiecte care ar putea fi implementate în colaborare, în perioada următoare.
Totodată, oficialul român a salutat implicarea UNODC în sprijinirea Ucrainei și modul în care conducerea Biroului a inclus pe agenda sa, alături de alte organizații internaționale, subiectul consecințelor războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă.

Informații suplimentare:
 
Conform deciziei Secretarului General al ONU, UNODC are responsabilitatea implementării programelor ONU în domeniul controlului drogurilor și al prevenirii criminalității într-o manieră integrată.
UNODC îndeplinește atribuții de Secretariat pentru două Comisii funcționale ale Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC), ale căror sesiuni ordinare au loc anual, în luna martie și respectiv aprilie: Comisia Națiunilor Unite privind Stupefiantele și Comisia Națiunilor Unite pentru Prevenirea Criminalității și Justiția Penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii