Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
Advertisement
03:41 27 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la sesiunea oficială de deschidere a evenimentului Building Resilience in the Black Sea Region

ro

28 Mar, 2017 13:21 1446 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat astăzi, 28 martie 2017, la deschiderea oficială a seminarului Building Resilience in the Black Sea Region. Supporting the implementation of the EU Global Strategy on Foreign and Security Policy (,,Construirea rezilienței în regiunea Mării Negre. Sprijinirea implementării Strategiei Globale a Uniunii Europene privind politica externă şi de securitate”), organizat, la București, de MAE în colaborare cu New Strategy Center, Institutul Diplomatic Român și Institutul European pentru Studii de Securitate (EUISS).
 
Evenimentul este organizat ca parte a procesului mai larg de analizare a proiectelor de implementare a Strategiei Globale a UE în dialog cu mediile academice și de experți din state membre și din state partenere ale UE. Proiectul și-a propus să faciliteze o contribuție din partea României, cu accent special asupra conceptului de reziliență și al explorării posibilelor sale articulări în regiunea Mării Negre și în raport cu partenerii estici. Obiectivul este prezentarea problemelor care se manifestă în regiunea din care România face parte și în statele de la Marea Neagră, de către experți din aceste state, probleme abordate în principal prin prisma rezilienței și prin accentuarea modalităților de sprijinire, de către UE, a consolidării acesteia.
 
În alocuțiunea de deschidere, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a evidențiat necesitatea unei implicări mai susţinute a Uniunii în vecinătatea răsăriteană și la Marea Neagră, îndeosebi în actualul context internațional și având în vedere importanța acordată implementării Strategiei Globale a UE. Ministrul a prezentat, de asemenea, principalele repere pe care România le susține în operaționalizarea conceptului de reziliență la nivelul instituțiilor europene, pe multiple dimensiuni, desprinse din expertiza românească, din specificul vecinătății României și al regiunii Mării Negre.
 
La eveniment participă reprezentanți ai Serviciului European de Acțiune Externă și ai Comisiei Europene, ai Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene, ai unor instituții centrale românești, alături de reprezentanți ai mediilor de cercetare din regiunea Mării Negre sau din state membre UE implicate în proiecte pentru regiunea Mării Negre și pentru Vecinătatea Estică.
 
În marja deschiderii oficiale a seminarului, ministrul român al afacerilor externe a avut o întrevedere cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting, director general pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă. Discuția a prilejuit o trecere în revistă a ultimelor evoluții din vecinătatea estică a României, cu accent pe Republica Moldova și relațiile acesteia cu Uniunea Europeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii