Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Peste 260 de decizii de returnare au fost emise de polițiștii de imigrări în luna mai

ro

11 Jun, 2024 12:16 316 Marime text
Comunicat de presă                                                                                                              Bucureşti, 11 iunie 2024
                                                                                                                                
 
        
 
Peste 260 de decizii de returnare au fost emise de polițiștii de  imigrări în luna mai
 
Aproximativ 650 de activități specifice de control au fost desfășurate de polițiștii de imigrări, la nivel național, în luna mai a acestui an, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. 282 de străini au fost depistați în situații ilegale, 266 de decizii de returnare au fost emise și 50 de străini au fost introduși în centrele de custodie publică.
 
În perioada 1 - 31 mai 2024, poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, 649 de activități specifice de control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistaţi 282 de străini în situații ilegale, cei mai mulți fiind depistați la București, Arad și Constanța.  
 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 1.077 de sancţiuni contravenţionale, un procent de 94,8% fiind aplicate persoanelor fizice.
 
De asemenea, pentru 266 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României. Dintre acestea, cele mai multe au fost emise de polițiștii de imigrări din București – 19,5%, Ilfov – 11,7%, Constanța – 11,7%, iar diferența au fost emise de alte structuri teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Străinii împotriva cărora au fost emise cele mai multe acte administrative sunt din Bangladesh – 16,9%, Nepal – 14,3%, Turcia – 12%, iar diferența sunt din alte state.
 
Totodată, pentru 50 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.
 
Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân activitățile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.
 
 
Exemplu:
 
18 străini au fost depistați în situații ilegale la începutul lunii mai: nouă au fost introduși în cetrele de custodie publică
 
În perioada 1 – 6 mai a.c., polițiștii de imigrări au fost la datorie și au acționat la nivel național, pentru siguranța cetățenilor, iar obiectivele principale au fost siguranța cetățeanului, precum și prevenirea și combaterea migrației ilegale, respectiv a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.
 
Au fost desfășurate 33 de acțiuni, context în care au fost depistați în situații ilegale 18 străini, nouă dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.600 de lei.
 
 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii