Cele mai multe solicitări au fost în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Constanța, Argeș și Mureș. au fost în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Constanța, Argeș și Mureș.
Cele mai multe solicitări au fost în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Constanța, Argeș și Mureș.
09 Nov, 2023 11:03
ZIUA de Constanta
492
Marime text
BULETIN DE PRESĂ
09 noiembrie 2023
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
09 noiembrie 2023
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
Echipajele operative au intervenit, ieri, 08 noiembrie, în peste 1.300 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe solicitări fiind în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Constanța, Argeș și Mureș.
Colegii noștri au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea celor 51 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Totodată, echipajele de salvatori au derulat 154 misiuni destinate deblocării sau salvării persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele SMURD au intervenit la 1.145 de solicitări la nivel național, în urma cărora 1.147 de persoane au beneficiat de asistență medicală de urgență. Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 16 persoane aflate în dificultate.
O atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel că echipajele de descarcerare au acționat în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
În perioada analizată, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Brașov, Hunedoara și Mureș.
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România. Astfel, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 84 de pompieri și 40 de mijloace tehnice.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
*
Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.
Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.
Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii