Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MAI - VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ! - 12.08.2014

ro

12 Aug, 2014 16:21 1196 Marime text
În cursul zilei de astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost distribuite materiale de informare şi educare a populaţiei cu tema „Prevenirea incendiilor în perioadele caniculare şi secetoase” şi au fost făcute recomandări pentru ca fiecare cetăţean să aibă parte de o „Vacanţă în siguranţă”.  
Toţi cetăţenii care au primit materialele informative, au fost receptivi şi deschişi la informaţiile specifice acestei perioade caniculare şi şi-au însuşit regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor.
În scopul evitării unor evenimente nedorite pe timpul vacanţei de vară, specialiştii ISU  „Dobrogea” au făcut recomandări cetăţenilor şi în ceea ce priveşte respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa, familia, bunurile şi implicit, a le asigura o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite.
Totodată, pentru a preîntâmpina arderea miriştilor, a resturilor ori a vegetaţiei uscate, au fost distribuite, către toate primăriile din judeţ, materiale informative pentru a le reaminti cetăţenilor că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Deoarece evenimentele generatoare de situaţii de urgenţă nu pot fi întotdeauna evitate, însă acestea pot fi prevenite şi gestionate, activitatea de informare preventivă desfăşurată de ISU „Dobrogea” are ca scop principal crearea unei mentalităţi adecvate la nivelul comunităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii