Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 10 persoane salvate și peste 1.700 de misiuni în ultimele 24 de ore

ro

07 Jun, 2024 09:50 409 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 07 iunie
 
10 persoane salvate și peste 1.700 de misiuni în ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri (06.06.2024), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine peste 1.700 de situații de urgență.
 
În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 82 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 200 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.481 de misiuni, dintre care 1.477 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 4 pentru descarcerare. În urma acestora, aproximativ 1.500 de persoane au fost asistate medical.
 
Ieri, datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor au fost reduse considerabil.
 
Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în județele Bacău, Bistrița – Năsăud, Brașov, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova și Vrancea.
 
În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
 
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii