Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 14 persoane salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

ro

20 Jun, 2024 11:18 355 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Nr.  din 20 iunie
 
14 persoane salvate de pompieri în ultimele 24 de ore
 
Pompierii salvatori au acționat ieri, 19 iunie 2024, pentru gestionarea celor 1.768 solicitări primite din partea populației, la nivel național.
 
Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru 1.478 persoane aflate în dificultate. Datorită răspunsului optim furnizat de către colegii noștri pe timpul misiunilor, 14 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
De asemenea, în acest interval de timp, echipajele operative au intervenit în 157 situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipele de descarcerare au gestionat 7 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au acționat pentru stingerea celor 126 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 78 de intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafața de aproximativ 166 ha de teren.
 
Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în județele Brașov, Harghita și Prahova.
 
Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență: https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația DSU, ce poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii