Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Activitatea pompierilor din ultimele 72 de ore

ro

01 Jul, 2024 11:11 129 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 01 iulie
 
Activitatea pompierilor din ultimele 72 de ore
 
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la nivel național, s-au înregistrat peste 5.000 situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine. 
 
Astfel, prin stingerea celor 518 incendii izbucnite la nivel național, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăți, eliminând astfel producerea altor situații care să pună în pericol vieți și bunuri. Din totalul acestora, 354 au reprezentat arderi necontrolate, suprafața de teren afectată fiind de peste 1.000 ha.
 
Totodată, în acest interval de timp, s-au înregistrat 4.156 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor în urma cărora  3.898 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au gestionat 638 situații pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și 17 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.
 
Totodată, în această perioadă, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfășurate, 30 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 25 de mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Cele mai multe dintre acestea (18) au semnalat prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău,, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș, Vâlcea și Vrancea.
 
NU UITAȚI!
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii