Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

30 May, 2024 09:43 333 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
din 30 mai
 
Zilnic la datorie pentru protecția comunităților!
 
În cursul zilei de ieri (29.05.2024), 1.527 de situații de urgență au fost gestionate de către pompierii militari, la nivel național.
 
În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au fost cele mai solicitate, intervenind în peste 1.200 de misiuni de prim ajutor. Datorită acestora, 1.248 de persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală de urgență.
 
De asemenea, salvatorii au stins 37 de incendii și au gestionat prompt 9 cazuri de descarcerare, alături de 223 de operațiuni destinate protecției comunităților.
 
Pe timpul intervențiilor desfășurate ieri, prin eforturi susținute, colegii noștri au salvat 16 persoane aflate în situații critice și au limitat considerabil pagubele materiale ale cetățenilor.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 15 mesaje RO-ALERT. Din totalul acestora, 13 au semnalat prezența animalelor periculoase în județele Argeș (2), Bacău (1), Brașov (3), Covasna (1), Harghita (4), Suceava (1) și Vrancea (1), 1 mesaj a privit posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, în localități din județele Iași și Neamț, iar 1 mesaj a vizat dispariția unui minor în județul Argeș.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii