Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

11 Jun, 2024 09:46 464 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 11 iunie
 
Bilanțul misiunilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore
 
În prima zi a acestei săptămâni, pompierii militari au gestionat peste 2.000 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Printre misiunile desfășurate de salvatori se numără 102 intervenții pentru stingerea incendiilor, 1.573 cazuri SMURD, dintre care 1.563 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, iar 10 pentru descarcerare. De asemenea, colegii noștri au acționat în 42 de misiuni pentru deblocarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte 319 situații în sprijinul comunităților.
 
În ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au intervenit în 51 de localități din 15 județe (BT, BZ, CS, HR, HD, IS, MM, MS, NT, PH, SJ, SV, TR, TM și VN) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.
 
În acest interval, din cauza precipitaților abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 2 case, 7 beciuri, 13 curți și 6 străzi.
 
Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 12 imobile, 1 anexă, precum și pentru degajarea a 87 de copaci și 7 stâlpi căzuți. În urma acestor evenimente, au fost avariate 5 case, 7 blocuri de locuințe și 16 autovehicule. 
 
În perioada analizată, din cauza copacilor căzuți pe carosabil, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN 12C/NT, DN 13B/HR și DN 68A/TM) și 2 drumuri județene (DJ 248/IS și DJ 248A/IS). De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe 1 linie principală (212/TM), între localitățile Lugoj și Boldur și 1 linie secundară (118/TM), între localitățile Nemeșești și Margina.
 
Totodată, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 14 localități din județele Harghita, Maramureș și Timiș, însumând un număr de aproximativ 6.500 de consumatori finali nealimentați. Echipele specializate prezente în teren au acționat pentru remedierea situațiilor în cel mai scurt timp.
 
Pentru gestionarea fenomenelor prognozate în această perioadă, au fost activate grupele operative la nivelul a 21 de județe (AB, AR, BH, BN, BT, CS, CJ, GJ, HD, HR, IS, MH, MM, MS, NT, SB, SJ, SM, SV, TM și VL).
 
La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 32 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, 19 dintre acestea semnalând producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Buzău, Caraș – Severin, Cluj, Hunedoara, Harghita, Neamț, Maramureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș și Vrancea.
 
În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
 
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii