Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

13 Jun, 2024 10:11 280 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 13 iunie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (12.06.2024), pentru gestionarea celor 1.648 de solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
În acest interval de timp, echipajele SMURD au intervenit în 1.331 de misiuni, dintre care 1.325 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, iar 6 pentru descarcerare. În urma acestora, peste 1.300 de persoane au fost asistate medical.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au acționat pentru localizarea și stingerea celor 99 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
De asemenea, în această perioadă, echipajele operative au gestionat cu promptitudine și alte 218 situații ce puteau pune în pericol viețile si bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.
 
În tot acest timp, datorită eforturilor susținute pe parcursul intervențiilor derulate, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor au fost reduse considerabil.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 18 mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Cele mai multe dintre acestea (16) au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Bacău, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț și Suceava.
 
Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii