Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

17 Jun, 2024 11:06 289 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 17 iunie
 
Activitatea pompierilor din ultimele 72 de ore
 
În perioada 14 – 16 iunie, pompierii militari au gestionat cu promptitudine 5.326 situații de urgență produse la nivel național.
 
În acest interval de timp, s-au înregistrat aproximativ 4.000 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 3.861 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical de către echipajele SMURD.
 
De asemenea, prin localizarea și stingerea celor 210 incendii izbucnite la nivel național, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăți, eliminând astfel producerea altor situații care să pună în pericol vieți și bunuri.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au gestionat 1.193 situații pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și 9 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.
 
Prin eforturi susținute, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 20 persoane aflate în situații critice au fost salvate, iar pagubele materiale reduse considerabil.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 41 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Cele mai multe dintre acestea (36) au semnalat prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.
 
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
 
Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
Împreună, suntem mai pregătiți în fața riscurilor.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii