Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

28 Jun, 2024 10:45 211 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 28 iunie
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari au acționat în cursul zilei de ieri, 27 iunie, pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației.
 
Astfel, în acest interval de timp, salvatorii au intervenit cu promptitudine în aproximativ 2.000 situații de urgență, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
În ultimele 24 de ore, peste 1.450 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov (305 cazuri), urmată de județele Cluj (91 cazuri), Mureș (77 cazuri) și Timiș (75 cazuri).
 
De asemenea, în cursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 167 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și au gestionat cu promptitudine 316 situații pentru protecția comunităților.
 
Din totalul incendiilor, 104 au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 200 ha de teren.
 
Totodată, în perioada 27 iunie, ora 07.00 – 28 iunie, ora 07.00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, colegii noștri au intervenit în 9 localități din 4 județe (Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.
 
Astfel, în această perioadă, din cauza precipitaților abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 11 case, 22 de beciuri, 2 subsoluri de bloc, 12 curți și o anexă, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la un imobil, precum și a 6 copaci prăbușiți din cauza vântului.
 
Prin localizarea și lichidarea incendiilor, precum și a intervențiilor desfășurate în sprijinul semenilor, pompierii au salvat 17 persoane aflate în situații critice și au limitat considerabil pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor.
 
Ieri, pentru protecția populației, au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în județele Buzău, Mureș, Vâlcea și Vrancea. 
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea asistenței medicale persoanelor aflate in dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii