Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor de weekend

ro

10 Jun, 2024 13:06 333 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
din 10 iunie
 
Bilanțul misiunilor de weekend
 
•          5.352 intervenții pentru gestionarea situațiilor de urgență
•          4.092 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență
•          47 persoane salvate
 
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii militari au acționat pentru gestionarea optimă a celor peste 5.000 situații de urgență produse la nivel național.
 
Din totalul intervențiilor, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 4.126 de persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au stins cele 309 incendii izbucnite la nivel național și au gestionat prompt cele 15 cazuri care au presupus extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.
 
Totodată, în acest interval de timp, echipajele operative au intervenit și în alte 941 de acțiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, printre care se numără operațiuni de căutare, deblocare și salvare a persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții și alte situații de urgență.
 
În perioada analizată, 47 de persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor desfășurate.
 
De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 72 de ore, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 61 de mesaje de avertizare, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea.
 
NU UITAȚI!
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro .
 
De asemenea, descărcați aplicația DSU, din App Store sau Google Play. În aplicație puteți regăsi informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, precum și alte date de interes.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii