IGSU Bilanțul misiunilor zilnice
IGSU:Bilanțul misiunilor zilnice
05 Mar, 2024 11:32
ZIUA de Constanta
393
Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 5 martie
24 de ore solicitante pentru pompierii din întreaga țară
din 5 martie
24 de ore solicitante pentru pompierii din întreaga țară
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat cu promptitudine pentru gestionarea optimă a celor peste 1.700 situații de urgență, înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (414), precum și în județele Mureș (173), Prahova (160) și Cluj (147).
În cursul zilei de ieri, colegii noștri au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 208 incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. În acest interval de timp, numărul incendiilor de vegetație a depășit pragul de 160, suprafața de teren afectată a fost de peste 600 ha.
De asemenea, în perioada analizată, echipajele SMURD au intervenit în 1.412 misiuni pentru acordarea prim ajutorului calificat, în urma cărora 1.427 persoane au fost asistate medical.
Totodată, în ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 131 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 4 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
În ultima perioadă, numărul incendiilor de vegetație a înregistrat o creștere alarmantă! Amintim cetățenilor faptul că dețin obligația de a respecta normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate, iar nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.
În plus, este esențial să nu neglijăm faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, ca urmare a scăderii vizibilității pe drumurile publice, iar în același timp, trebuie să avem în vedere faptul că acestea afectează habitatul animalelor sălbatice, punându-le în pericol viața.
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență 👉 https://fiipregatit.ro.
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii