Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:11 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

12 Mar, 2024 09:34 617 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 12 martie  
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În prima zi a acestei săptămâni, pompierii militari și echipajele SMURD au răspuns la 1.640 de solicitări de urgență la nivel național. Aceste misiuni au inclus intervenții pentru stingerea a 139 de incendii, 1.322 de cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 6 accidente rutiere grave, precum și alte 173 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.
 
Din nefericire, ziua de ieri a fost marcată de o tragedie. Într-o casă din comuna Desa, județul Dolj, doi copii în vârstă de aproximativ 10 ani, gemeni, și-au pierdut viața, iar bunica lor este la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
 
ATENȚIE: Monoxidul de carbon este un gaz incolor şi inodor, fără gust și miros, fiind produs în urma arderii incomplete a materialului combustibil. Intoxicaţia cu monoxid de carbon este extrem de periculoasă pentru persoanele care dorm sau care au consumat alcool, deoarece acestea nu îşi pot da seama de simptomele specifice unei astfel de intoxicări. Dacă cineva prezintă simptome de intoxicație cu monoxid de carbon, cum ar fi dureri de cap, amețeală, pierderea cunoștinței sau greață, sunați la 112, solicitați asistență medicală și precizați că se suspectează intoxicarea cu monoxid de carbon.
 
Pentru siguranța fiecărei familii, un detector de monoxid de carbon ar trebui amplasat în fiecare cameră în care există un aparat de ardere a combustibilului (exemplu: sobă), precum și în încăperea în care ocupanții își petrec majoritatea timpului, cum ar fi dormitorul. Dacă se declanșează ALARMA unui astfel de detector, păstrați-vă calmul și efectuați următoarele acțiuni, în ordinea indicată: deschideți imediat ușile și ferestrele, opriți toate echipamentele care ard combustibil (dacă este posibil), evacuați locuința. Țineți ușile și ferestrele deschise și reintrați în clădire numai după ce alarma s-a oprit.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate, 5 mesaje de avertizare au fost transmise prin RO-ALERT, 4 referindu-se la animale periculoase în județele Brașov și Mureș, iar 1 la fenomene meteorologice în Caraș – Severin și Hunedoara.
 
În plus, relansarea recentă a platformei Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro vine în sprijinul cetățenilor, oferind acces facil la informații educaționale și preventive privind situațiile de urgență.

 
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii