Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Ieri, peste 500 ha de teren au fost afectate de arderile necontrolate

ro

21 Jun, 2024 09:36 314 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 21 iunie 2024
 
Ieri, peste 500 ha de teren au fost afectate de arderile necontrolate
 
În ultimele 24 de ore, din totalul celor 1.766 de intervenții ale pompierilor militari, 144 au fost pentru stingerea incendiilor înregistrate la nivel național. Din totalul acestora, 89 de intervenții au fost pentru lichidarea flăcărilor provocate de arderile necontrolate, în urma cărora a fost afectată o suprafață de 523 ha de teren. În acest sens, readucem în atenția cetățenilor faptul că arderea miriștilor, vegetației uscate și a deșeurilor este strict interzisă!
           
În acest interval de timp, echipajele SMURD au răspuns celor 1.417 solicitări și au acordat asistență medicală celor peste 1.400 de persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 200 astfel de situații.
 
În afara acestor misiuni, în ultimele 24 de ore, o atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel echipajele de descarcerare au acționat în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
În plus, ieri, pentru protecția populației, au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova și Suceava.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență  https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii