Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Intervențiile pompierilor pentru înlăturarea efectelor meteo

ro

03 Jul, 2024 10:56 540 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 03 iulie
 
Intervențiile pompierilor pentru înlăturarea efectelor meteo
 
 
Încă de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii salvatori din județele aflate sub incidenta acestora au fost la datorie, în sprijinul autorităților și al cetățenilor, pentru limitarea și înlăturarea efectelor.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore (02.07.2024), fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 98 localități din 22 de județe (AB, BC, BH, BN, BT, CS, CJ, DB, DJ, GR, HR, HD, IS, IF, MM, MS, OT, PH, SB, SV, TR, TM) și municipiul București, zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 24 curți, 6 beciuri/subsoluri.
 
Totodată, echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 20 imobile, precum și pentru degajarea a 203 copaci și 5 stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.
 
Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeș (AB), un generator electric (410kWA) din cadrul ISU AB a furnizat energie electrică până la remedierea situației.
 
Din cauza copacilor căzuți pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare,  traficul a fost temporar blocat pe 1 drum național (DN 1/IF) și pe 2 magistrale feroviare (CF 500 și CF 400). Echipe specializate s-au aflat în teren și au depus eforturi pentru remedierea situației și reluarea traficului rutier și feroviar în cel mai scurt timp.
 
De asemenea, pentru preîntâmpinarea situațiilor care să pună în pericol vieți și bunuri, la nivel național, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, în 6 județe (BN, BT, CS, DJ, TM și SV).
 
Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din 5 județe (AG, DJ, GR, TR și SV).
 
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica situației din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrul Operațional Național din IGSU pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea și înlăturarea efectelor înregistrate.
 
Nu uitați! Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii