Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU La datorie pentru salvarea de vieți și bunuri!

ro

12 Jun, 2024 10:46 348 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
din 12 iunie
 
La datorie pentru salvarea de vieți și bunuri!
 
Pompierii militari au avut o zi intensă ieri (11.06.2024), asigurând intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.
 
În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.386 de persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat pentru stingerea celor 133 de incendii izbucnite la nivel național, iar echipajele operative au gestionat și alte 383 de misiuni destinate protecției comunităților.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, colegii noștri au intervenit în 42 de localități din 14 județe (BN, BT, CS, CV, HR, HD, IS, MM, NT, SM, SB, SV, TM și VS) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.
 
Astfel, în cursul zilei de ieri, din cauza precipitaților abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de la 29 de case, 17 beciuri, 52 de curți, 3 operatori economici, 2 străzi și 2 anexe.
 
Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 18 copaci căzuți, în urma cărora au fost afectate 4 autoturisme.
 
În acest interval, traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681/TM din cauza unei alunecări de teren și aluviunilor acumulate.
 
❗ O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă din județul Caraș-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case.
 
Datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate în cursul zilei de ieri, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor au fost reduse considerabil.
 
Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 45 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (40) au semnalat posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în localități din județele Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea.
 
În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
 
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii