Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Buletin de presă

ro

26 Sep, 2023 10:44 555 Marime text
Ieri, 25 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 384 de persoane și au fost verificate 244 de autovehicule.
Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 33.140 lei. A fost retrase 4 certificate de înmatriculare, au fost reținute, în vederea suspendării, două permise de conducere și au fost constatate 13 infracțiuni.
Au fost efectuate 59 de testări privind consumul de alcool și droguri.

Ordine de protecție provizorii și dosare penale pentru violență în familie
 
La data de 25 septembrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie de 48 de ani, din comuna Cricău, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul său.
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.
În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de concubina sa.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 La data de 25 septembrie 2023, polițiștii Postului de Poliție Mirăslău au fost sesizați de către o femeie de 30 de ani, din comună, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.
Din primEle cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul și-ar fi agresat partenera, provocându-i leziuni pentru a căror vindecare ar avea nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale. 
În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de soția sa.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza județului Alba

În perioada 16 - 22 septembrie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.
La acțiune, polițiștii rutieri din județ au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.
În această perioadă, au fost aplicate 769 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 330 pentru depășirea limitei legale de viteză, 58 pietonilor care nu au respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.
Totodată, au fost reținute 19 permise de conducere, au fost retrase 37 de permise de conducere și au fost constatate 16 infracțiuni.
  
Amplasarea radarelor în data de 27 septembrie 2023  
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii