Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Scutul pădurii

ro

07 Feb, 2024 12:13 397 Marime text
                                                                      Nr. 131.126 din 7 februarie 2024
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 6 februarie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 511 persoane și au fost verificate 323 de autovehicule.
 
Au fost constatate 214 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 35.790 lei. Au fost reținute 15 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost constatate 29 de infracțiuni.
  •  
 
 
Scutul pădurii
 
În perioada 05-06 februarie 2024, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.
 
La acțiune, alături de polițiști, au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, lucrători din cadrul ocoalelor silvice și jandarmi.
 
În cadrul acțiunii, au fost efectuate două controale privind proveniența, depozitarea transportul și valorificarea de material lemnos, au fost verificate 207 autovehicule, au fost aplicate 11 sancțiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 107 la alte acte normative, în valoare totală de 43.390 lei.
 
Totodată, a fost confiscată cantitatea de 161 metri cubi de material lemnos, în valoare de 46.731 lei și au fost constatate 11 infracțiuni.
 
  •  
Infracțiuni rutiere
 
În data de 6 februarie 2024, în jurul orei 15.30, polițiștii din Cugir, au depistat un bărbat de 31 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuțiu, din Cugir, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că remorca atașată autoturismului nu este înmatriculată în circulație.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și tractarea unei remorci neînmatriculate.
  •  
 
Amplasarea radarelor în data de 8  februarie 2024     
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii