Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

ro

23 Oct, 2023 15:36 497 Marime text
Nr. 677 din 23 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 76 de filtre.
Au fost legitimate 1.094 de persoane, au fost verificate 815 autoturisme și au fost efectuate 423 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 492 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei, dintre care 416 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 61 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Dintre permisele reținute, 2 au fost pentru alcool și 9 pentru viteză.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 22 octombrie  a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.330 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative în ceea ce privește modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 22 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.175 de lei, au retras un certificat de înmatriculare și au reținut 9 permise de conducere.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie, de 51 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73 – Mihăești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie, de 51 de ani, din Dragoslevele, care conducea un autoturism pe Șoseaua Națională din Câmpulung, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 19 ani, din București, care conducea o motocicletă, pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat de polițiști în timp ce conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 46 de ani, din Bughea de Jos, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, care dețineau sau transportau material lemnos, fără documente care să ateste proveniența legală și fără documente specifice de însoțire a transportului de material lemnos.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 8 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
 
Exemplu:
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni  au depistat un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, care transporta material lemnos, cu o autoutilitară, pe raza localității Dârmănești, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 3,1 mc de material lemnos, de esență anin.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști în școli
 
 
În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Argeș, Agenția Națională Antidrog- Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Pitești și Penitenciarul Mioveni au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Colegiul Național „Dinicu Golescu” și Liceul Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung, în cadrul cărora au fost prezentate aspecte privind prevenirea consumului și traficului ilicit de droguri.
Activitățile au avut drept beneficiari 350 de elevi și 17 cadre didactice.
De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu  Consiliul Județean al Elevilor Argeș au participat, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, la evenimentul de lansare al „Raportului privind Implementarea Statutului Elevului”, ce a avut ca scop principal urmărirea evoluției respectării drepturilor și îndatoririlor elevului.
La activități au participat 50 de elevi și 20 de cadre didactice.
 
  •  
 
Și polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat activități informativ-preventive, la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu”  și Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”  din Pitești.
Cu ocazia acestei activități, au fost prezentate teme în cadrul Campaniei ``Law is Cool``, dar au fost dezbătute și aspecte privind:
-         „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
-         „Prevenirea traficului de fiinţe umane în rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
-         „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, - jocurile online și lumea virtuală, ”roblox” – pericolul real din mediul virtual;
-         „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); - caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), - participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul),  - efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
La activitate au participat peste 60 de elevi și cadre didactice.
 
  •  
 
Polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat o activitate informativ-preventivă cu trei clase din cadrul Liceului Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind prevenirea fenomenului de bullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise.
La activitate au participat 84 de elevi.
 
  •  
 
De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Serviciului Rutier Argeș au desfășurat activități în cadrul Proiectului Educația Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, ocazie cu care au fost efectuate instruiri educativ-preventive și interactive, la care au participat un număr de 200 de elevi și 20 de cadre didactice din cadrul Școlii Generale Tudor Arghezi din Pitești.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii