Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

ro

01 Jul, 2024 14:24 255 Marime text
Nr. 499 din 01 iulie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultima zi a săptămânii, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 842 de persoane și au fost verificate 591 de autoturisme.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.500 de lei, dintre care 261 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 70 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 30 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 67 de filtre rutiere, fiind efectuate 356 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 201 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 14 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplul 1: Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice, pe raza orașului Topoloveni și a localităților învecinate, în ultimele 48 de ore
 
În zilele de 29 și 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni și ai Secțiilor de Poliție Rurală Călinești și Leordeni au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
În cadrul activităților desfășurate în cele 48 de ore, polițiștii au legitimat aproape 100 de persoane, au acționat în 7 filtre rutiere, verificând 49 de autovehicule, și au testat cu aparatele din dotare 28 de participanți la trafic.
În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.490 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Exemplul 2: Acțiuni de prevenire a riscului rutier
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, au desfășurat acțiuni pe DJ 702G, pe raza comunei Rătești, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și creșterea gradului de disciplină în rândul participanților la trafic.
În cadrul activităților, au fost verificate 31 de autovehicule, au fost legitimate 36 de persoane, și au fost efectuate 15 testări cu aparatele din dotare, pentru verificarea consumului de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv.
În urma abaterilor constatate de polițiști, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 3.960 de lei, conform OUG 195/2002R.
 
  •  
 
Exemplul 3: Depistat de polițiștii rutieri conducând cu viteză excesivă
 
În ziua de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autoturism pe DJ 734, pe raza comunei Lerești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea un autoturism cu număr fals
 
 
În ziua de 30 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 40 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Depozitelor din Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că numărul de înmatriculare montat pe autovehicul nu era atribuit acestuia, iar autoturismul în cauză figura neînmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 alin. 1 și alin. 2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 30 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 47 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Horia, Cloșca și Crișan din municipiul Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Dosar penal întocmit de polițiști din oficiu, în urma unei întreceri auto neautorizate
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț s-au sesizat din oficiu, ca urmare a informațiilor referitoare la o întrecere neautorizată între două autoturisme, pe relația Lerești – Voina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, sub forma participării în calitatea de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, conform art. 339 alin.2 din Codul Penal.
Din verificările efectuate a rezultat că, în ziua de 26 iunie a.c., în jurul orei 19:00, un tânăr de 20 de ani, din Valea Mare Pravăț și un alt tânăr de 25 de ani, din Albeștii de Muscel, s-ar fi întrecut cu două autoturisme, pe DJ 734, pe tronsonul Lerești – Voina.
Având în vedere aspectele constatate, în urma cercetărilor, a fost luată măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru ambii conducători auto implicați, fiind eliberate dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii