Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

ro

02 Jul, 2024 15:29 140 Marime text
Nr. 505 din 02 iulie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultima zi a săptămânii, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 932 de persoane și au fost verificate 683 de autoturisme.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei, dintre care 352 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Actiuni pentru reducerea riscului rutier desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 01 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 37 de filtre rutiere, fiind efectuate 316 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 201 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 20 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplul 1: Depistat de polițiștii piteșteni conducând deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
În ziua de 01 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Exemplul 2: Depistat de polițiști conducând deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 44 de ani, din București, care conducea un autoturism pe raza comunei Dragoslavele, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii