Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 72 de ore

ro

10 Jun, 2024 14:02 344 Marime text
                                                                                          Nr. 436 din 10 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 72 de ore
 
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 2.877 de persoane și au fost verificate 1.977 de autoturisme.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 1.119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 230.000 de lei, dintre care 928 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 148 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 72 de ore
 
 
În perioada 07-09 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 107 filtre rutiere, fiind efectuate 1035 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 928 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 42 de permise de conducere și retrase 41 de certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistat de polițiștii rutieri conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 09 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni  au depistat un bărbat de 23 de ani, din Leordeni, care coducea un autoturism pe DN 7 - Călinești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 de km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențonal cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Nu a utilizat cartela tahograf
 
 
În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Pitești, care conducea o autoutilitară, pe DN 65B, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că a utilizat o cartelă tahograf atribuită altei persoane.
De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna Bughea de Sus, care conducea un autoturism pe raza localității Valea Mare Pravăț, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Depistați de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat, de 56 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism pe raza localității Costești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 09 iunie a.c., în jurul orei 17:00,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității Poiana Lacului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Fiind sub influența alcoolului, nu s-a supus semnalelor polițiștilor și a provocat un eveniment rutier
 
 
În dimineața zilei de 08 iunie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Negru Vodă din municipiul Pitești, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul, însă acesta nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, până pe strada Ion Minulescu, unde autoturismul, condus de un bărbat de 29 de ani, din Pitești, a lovit un autoturism parcat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind lovirea unei persoane
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sunb supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 29 mai a.c., în jurul orei 16:00, pe fondul unui conflict mai vechi, un bărbat de 49 de ani, din Pitești, ar fi agresat fizic, lovind-u-l cu un obiect contondent și cu pumnul, pe un alt bărbat, în timp ce se aflau pe o stradă din minucipiul Pitești, provocând, prin acțiunile sale, indignarea trecătorilor.
Reamintim că în ziua de 30 mai a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind lovirea unei persoane
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală (două acte materiale), cu persoana bănuită cercetată în stare de arest preventiv.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada aprilie-mai a.c., cel în cauză ar fi agresat-o sexual pe fosta concubine, în timp ce se aflau în spații aparținând unei societăți comerciale la care cei doi sunt asociați.
Reamintim că în ziua de 28 mai a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe în forma continuată (2 acte materiale) și loviri sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 16 mai a.c., în jurul orei 20:30, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, ar fi agresat în mod repetat un vecin, în timp ce se afla pe scara blocului unde locuiesc.
De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 21:30, cel în cauză ar fi agresat o altă persoană, agent de securitate aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu.
Reamintim că în ziua de 20 mai a.c., după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și ucidere a animalelor cu intenție, fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere prin incendiere și ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, cu persoana bănuită cercetată în stare de arest preventiv.
Din cerctări s-a stabilit că în noaptea de 8 spre 9 mai a.c., un bărbat de 40 de ani, din Moșoaia ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din aceeași localitate, de unde ar fi sustras mai multe bunuri și ar fi incendiat o anexă a imobilului, precum și un exemplar canin.
Reamintim că în ziua de 16 mai a.c., după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii