Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

ro

30 May, 2024 15:04 357 Marime text
Nr. 401 din 30 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 337 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei.
Au fost verificate 513 autoturisme și au fost efectuate 332 de testări cu aparatele din dotare.
De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 24 DE certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Conduceau cu viteză excesivă:
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
 
  •  
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Băiculești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 132 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistați conducând fără a respecta timpii de odihnă
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Oarja, care conducea o autoutilitară, pe DN 65B, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că nu a respectat obligația de a utiliza o cartelă tahograf.
 De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Călinești, care conducea, pe DN 65B, o autoutilitară, dotată cu tahograf, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că a utilizat cartela tahografică aparținând altei persoane.
De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
Sancționat contravențional ca urmare a conducerii agresive
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Pitești, care se deplasa pe strada Calea Câmpulung, adoptând un comportament agresiv în conducerea vehiculului, prin folosirea repetată a semnalelor luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circula în fața sa să elibereze banda de circulatie.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, fiind retrase trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
 
  •  
 
Activități preventive
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat activități educativ-preventive și interactive, la Liceul Teoretic Dan Barbilian, din municipiul Campulung.
Activitatea se subscrie proiectului Educația Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.  
La activități au participat peste 60 de elevi din clasele IX-XI și 4 cadre didactice.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfasurat două activități informativ-preventive, în centrul municipiului Pitești, pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei.
Peste 70 de persoane au primit sfaturi utile de la polițiști despre cum să nu devină victime ale violenței domestice sau ale agresiunilor sexuale.
Siguranţa cetăţenilor reprezintă o prioritate a polițiștilor argeșeni, astfel că, în continuare vor fi efectuate activităţi preventive, dar și de menţinere a ordinii şi liniştii publice.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 29 mai a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
 
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii