IPJ Argeș Activități de combatere a comerțului ilicit
IPJ Argeș: Activități de combatere a comerțului ilicit
02 Oct, 2023 15:21
ZIUA de Constanta
716
Marime text
Activități de combatere a comerțului ilicit
În dimineața zilei de 01 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume, precum și respectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, la Târgul săptămânal organizat pe raza comunei Bradu.
În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale și au întocmit un dosar penal.
Astfel, polițiștii specializați au identificat trei agenți economici care nu respectau obligația de a emite bonuri fiscale, iar unul dintre aceștia nu deținea un aparat de marcat electronic fiscal.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind aplicată și o măsură complementară constând în suspendarea activității economice pentru lipsă aparat de marcat electronic fiscal.
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au depistat un agent economic, cu sediul în Buzău, care oferea spre vânzare detergenți, produse de curățenie și îngrijire corporală, susceptibile a fi contrafăcute.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, conform art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
Totodată, au fost ridicate peste 200 de recipiente a câte 6 litri, precum și 78 de recipiente a câte 400 ml, purtând însemnele ale unor mărci înregistrate, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor.
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 27 de filtre.
Au fost legitimate 763 de persoane, au fost verificate 570 de autoturisme și au fost efectuate 235 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei, dintre care 227 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 12 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
În ziua de01 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea organizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 222 de persoane și au verificat 85 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai mulți agenți de pază, precum și la obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.130 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 34, în valoare de 3.300 de lei, au fost conform Legii 61/1991privind normele de conviețuire socială și 55, în valoare de 7.830 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind depistate trei femei (26 de ani, din Ștefănești, 62 de ani, din Mălureni și 27 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița), care apelau la mila publicului în conțițiile în care persoanele erau apte de muncă, precum și o femeie (29 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița), care practica prostituția stradală, persoanele fiind sancționate conform Legii 61/1991.
De asemenea, polițiștii au continuat și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești,au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, polițiștii rutieri au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 51.000 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 18 permise de conducere și retragere a 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
În ziua 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive ori a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.335 de lei, au retras un certificat de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.
Conduceau cu viteză excesivă
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 25 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (mai mult cu 64 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 39 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h (mai mult cu 63 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Tootdată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, caloarea rezultată fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.610 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru un total de 180 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Priboieni, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (mai mult cu 64 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
Conducea fără drept
În ziua de 01 octombrie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota au depistat uin bărbat de 35 de ani, din Bascov, care conducea un autoturism pe DJ 503, pe raza comunei Oarja, iar în urma verificărilor effectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta nu figurează ca detonator de permis de conducere.
În cauză a fost înregistrat dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
Activităţi de combatere a delictelor silvice
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucărau acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic și au depistat un tânăr de 23 de ani, din Stoenești, care transporta material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,3 mc material lemnos, lemn foc de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind aplicate și măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, ce a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung, precum și de confiscare a unui motofierăstrău.
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic și au depistat un bărbat de 38 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism cu remorcă, transportând material lemnos pe raza localității de domiciliu, fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,5 mc material lemnos, lemn foc de esență carpen.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind aplicată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, ce a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.
În dimineața zilei de 01 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume, precum și respectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, la Târgul săptămânal organizat pe raza comunei Bradu.
În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale și au întocmit un dosar penal.
Astfel, polițiștii specializați au identificat trei agenți economici care nu respectau obligația de a emite bonuri fiscale, iar unul dintre aceștia nu deținea un aparat de marcat electronic fiscal.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind aplicată și o măsură complementară constând în suspendarea activității economice pentru lipsă aparat de marcat electronic fiscal.
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au depistat un agent economic, cu sediul în Buzău, care oferea spre vânzare detergenți, produse de curățenie și îngrijire corporală, susceptibile a fi contrafăcute.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, conform art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
Totodată, au fost ridicate peste 200 de recipiente a câte 6 litri, precum și 78 de recipiente a câte 400 ml, purtând însemnele ale unor mărci înregistrate, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor.
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 27 de filtre.
Au fost legitimate 763 de persoane, au fost verificate 570 de autoturisme și au fost efectuate 235 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei, dintre care 227 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 12 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
În ziua de01 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea organizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 222 de persoane și au verificat 85 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai mulți agenți de pază, precum și la obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.130 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 34, în valoare de 3.300 de lei, au fost conform Legii 61/1991privind normele de conviețuire socială și 55, în valoare de 7.830 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind depistate trei femei (26 de ani, din Ștefănești, 62 de ani, din Mălureni și 27 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița), care apelau la mila publicului în conțițiile în care persoanele erau apte de muncă, precum și o femeie (29 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița), care practica prostituția stradală, persoanele fiind sancționate conform Legii 61/1991.
De asemenea, polițiștii au continuat și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești,au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, polițiștii rutieri au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 51.000 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 18 permise de conducere și retragere a 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
În ziua 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive ori a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.335 de lei, au retras un certificat de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.
Conduceau cu viteză excesivă
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 25 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (mai mult cu 64 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 39 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h (mai mult cu 63 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Tootdată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, caloarea rezultată fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.610 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru un total de 180 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Priboieni, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (mai mult cu 64 de km/h față de limita legală pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
Conducea fără drept
În ziua de 01 octombrie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota au depistat uin bărbat de 35 de ani, din Bascov, care conducea un autoturism pe DJ 503, pe raza comunei Oarja, iar în urma verificărilor effectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta nu figurează ca detonator de permis de conducere.
În cauză a fost înregistrat dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
Activităţi de combatere a delictelor silvice
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucărau acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic și au depistat un tânăr de 23 de ani, din Stoenești, care transporta material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,3 mc material lemnos, lemn foc de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind aplicate și măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, ce a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung, precum și de confiscare a unui motofierăstrău.
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic și au depistat un bărbat de 38 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism cu remorcă, transportând material lemnos pe raza localității de domiciliu, fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,5 mc material lemnos, lemn foc de esență carpen.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind aplicată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, ce a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii