Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Activități de prevenire a riscului de accidente desfășurate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

ro

17 Jun, 2024 14:14 395 Marime text
Nr. 453 din 17 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Activități de prevenire a riscului de accidente desfășurate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 16 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 68 de filtre rutiere, fiind efectuate 425 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 68.300 de lei, fiind reținute 21 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile la regimul rutier, 98 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 au fost pentru viteză excesivă și alte 6 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 1.009 persoane și au fost verificate 733 de autovehicule.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 465 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 94.600 de lei, dintre care 393 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 69 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Exemplu 1: Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.360 de lei, dintre care 44 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 24 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, fiind reținute 2 permise de conducere și retras un certificate de înmatriculare.
Totodată, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 197 de persoane și verificate 86 de autovehicule.
De asemenea, polițiștii piteșteni au verificat și modul de efectuare a serviciului de pază la unități ce au obligația instituirii de măsuri privind paza obiectivelor și bunurilor cu personal specializat, fiind verificați 16 agenti de pază.
 
  •  
 
Exemplu 2: Acțiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, desfășurate de polițiștii rutieri piteșteni în ultima zi a săptămânii
 
În ziua de 16 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza municipiului Pitești și a localităților arondate.
Cu ocazia activităților desfășurate, ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.450 de lei, totodată fiind reținute 4 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 3 au fost ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice cu valori ce împlică răspunderea contravențională, 2 ca urmare a conducerii unor autovehicule fără ITP valabil, și una ca urmare a conducerii unui autovehicul fără poliță de asigurare obligatorie auto valabilă.
Cu ocazia interacțiunii, polițiștii rutieri au purtat discuții cu mare parte dintre conducătorii de autovehicule, cu privire la modificările legislative ce se referă la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, în contextul conducerii fără drept, sub influent aalcoolului sau a unor substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Exemplu 3: Depistat de polițiștii rutieri câmpulungeni în timp ce conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 48 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h, cu 69 peste limita legală.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii