Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Activitățile din ultimele 24 de ore desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea riscului de accidente

ro

24 Jun, 2024 14:36 243 Marime text
Nr. 477 din 24 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Activitățile din ultimele 24 de ore desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea riscului de accidente
 
 
În ziua de duminică, 23 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 31 de filtre rutiere, fiind efectuate 416 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.700 de lei, fiind reținute 23 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile la regimul rutier, 83 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 au fost pentru viteză excesivă și alte 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, iar într-unul dinttre cele două cazuri, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
De asemenea, poliţiştii rutieri argeșeni reamintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare.
 
  •  
 
Exemplul 1: Depistat conducând cu mai mult de 90 de km/h peste limita legală
 
În ziua de 23 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Micești, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din municipiul Pitești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 143 de km/h (cu 93 peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Exemplul 2: Depistat conducând un motociclu cu viteză excesivă, în Pitești
 
În ziua de 23 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 24 de ani, din Mioveni, care conducea un motociclu pe str. Dumbravei din municipiul Pitești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (cu 64 peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Exemplul 3: Depistată de polițiști conducând sub influența alcoolului
            
În ziua de 23 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 33 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe DJ 732, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia refuzând recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Exemplul 4: Reținut de polițiști după ce a provocat o tamponare și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei
 
În seara zilei de 23 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 de către un bărbat de 34 de ani, din Cuca, cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier, pe raza aceleiași localități.
În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 34 de ani, care a și sesizat evenimentul rutier, ar fi plecat inițial de la un eveniment public ce avea loc pe raza aceleiași localități, iar ulterior ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un gard metalic și mai mulți arbori.
Cu ocazia verificărilor, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a devenit agresiv, astfel că polițiștii l-au imobilizat pe cel în cauză.
Ulterior, bărbatul a fost condus și la o unitsate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, însă, din nou, acesta a refuzat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 337 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 34 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 24 iunie, cel în cauză să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii