Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conducea cu viteză excesivă pe raza localității Stâlpeni

ro

17 May, 2024 14:38 332 Marime text
Nr. 369 din 17 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, și au reținut un bărbat de 26 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, bărbatul, în calitate de reprezentant vânzări în cadrul unei societăți, dar fără a avea drept de reprezentare, ar fi încheiat, în fals, contracte de prestări servicii în numele societății, și ar fi indus, astfel, în eroare, trei persoane fizice, cu privire la faptul că, în schimbul plății unor sume cu titlu de avans li se vor presta servicii de fabricare și montaj de tâmplărie, lucru care nu s-a întâmplat, sumele de bani, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, fiind însușite, pe nedrept, de către acesta.
După administrarea probatoriului, la data de 15 mai,  bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
 
  •  
 
În ziua de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere prin incendiere și uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor și au identificat și reținut un bărbat de 40 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 08 spre 09 mai a.c., bărbatul ar fi pătruns, prin efracție, într-o gospodărie din localitatea Moșoaia, unde ar fi tăiat cablul electric care alimenta locuința, ar fi sustras trei camere de supraveghere și ar fi incendiat o anexă în care se aflau mai multe bunuri și un câine de rasă.
După administrarea probatoriului, la data de 16 mai,  bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au continuat cercetările în dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, influențarea declarațiilor și furt și au extins urmărirea penală față de alte două persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și complicitate la șantaj și au reținut doi tineri, de 18 ani, ambii din Pitești.
Reamintim faptul că, la data de 13 mai a.c., în același dosar, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au reținut un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani, ambii din Rociu, care au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, în ceea ce-l privește pe tânărul de 19 ani și măsura arestului preventiv pentru 15 zile pentru minora de 16 ani.
 
Știrea inițială:
 
În ziua de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, influențarea declarațiilor și furt și au reținut un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani, ambii din Rociu.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 07-09 mai a.c., cei doi ar fi privat de libertate o fată de 18 ani, pe care ar fi ținut-o, împotriva voinței sale, într-un apartament din Pitești. De asemenea, aceștia i-ar fi sustras telefonul mobil și, prin amenințări cu acte de violență, ar fi constrâns-o să nu sesizeze organele de poliție și să le restituie o datorie fictivă.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 12 mai a.c., polițiștii au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în municipiul Pitești și comuna Rociu, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri cu valoare probatorie.
După administrarea probatoriului,la data de 13 mai,  cei doi tineri, băiatul de 19 ani, și fata, de 16 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 14 mai a.c., să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 985 de persoane, au fost verificate 731 de autoturisme și au fost efectuate 344 de testări cu aparatele din dotare.
Legitimarea și verificarea persoanelor a fost realizată cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 462 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei, dintre care 418 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 37 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, unde a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 135 de km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat, de 70 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism, pe raza localității  Albeștii de Argeș, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.630 de lei, dintre care 67 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 20 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, fiind reținute trei permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.
Totodată, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 208 persoane și verificate 122 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
   
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii