IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă
IPJ Argeș: Conduceau cu viteză excesivă
06 Feb, 2024 14:54
ZIUA de Constanta
640
Marime text
Nr. 83 din 06 februarie 2024
BULETIN DE PRESĂ
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 936 de persoane, au fost verificate 655 de autoturisme și au fost efectuate 285 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 322 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei, dintre care 272 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 40 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
În ziua de 04 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.760 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
Sancționat pentru conducere agresivă
În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism, pe bulevardul Republicii, adoptând un comportament agresiv, prin deraparea controlată a roților în vederea rotirii autovehiculului.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
Conduceau cu viteză excesivă
În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat, de 54 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care conducea, cu viteză excesivă, un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Morărești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Mihăești, care conducea, cu viteză excesivă, un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Cercetări finalizate
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la fraudă informatică și două infracțiuni de fals informatic.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 19 ianuarie 2021-23 martie 2021, un bărbat de 37 de ani, având drept model două extrase de cont emise de două unități bancare, ar fi introdus într-un sistem informatic, fără drept, date informatice referitoare la identitatea a două persoane fizice, modificând, pe numele acestora, extrase bancare, în scopul de a fi utilizate pentru a produce consecințe juridice.
Ulterior, bărbatul ar fi folosit extrasele de cont falsificate, fotocopiile actelor de identitate și date nereale ale persoanelor fizice și ar fi încercat să obțină două credite de la o societate de creditare nebancară, cu ajutorul sistemului informatic.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea a două infracțiuni de delapidare.
Din cercetări s-a stabilit că, în două zile distincte, din lunile februarie și aprilie 2022, un bărbat de 40 de ani, din Moșoaia, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi-ar fi însuşit, din gestiunea localului unde lucra, suma de suma de 19.000 lei și suma de 16.000 lei, în interesul altei persoane, respectiv un client al localului, care la rândul său le-ar fi cheltuit la jocurile de noroc, producând un prejudiciu de 35.000 lei.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de delapidare.
Din cercetări s-a stabilit că, în două zile distincte din luna mai a anului 2022, un bărbat de 25 de ani, din Budeasa, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și-ar fi însușit suma de aproximativ 21.000 de lei, provenită din încasări, ca urmare a livrării coletelor către clienți, deși avea obligația să predea aceste sume societății unde lucra.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și de evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele martitime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol.
Din cercetări s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 31 ianuarie 2023, un bărbat de 39 de ani, din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți cu obiect de activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ar fi evecuat cantitatea de 500 litri de deșeuri petroliere, dintr-un bazin de plastic, pe malul canalului destinat apelor pluviale, pe sol, ulterior, în apa canalului destinat apelor pluviale ce se varsă, la rândul său, în apa râului Argeș, modificând, astfel, caracteristicile apei și producând un prejudiciu
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
Activități de combatere a delictelor silvice
În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Aninoasa au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ un metru cub de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un bărbat de 48 de ani, din Ungheni, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada august – decembrie 2023, cel în cauză ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu 129,34 metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c, din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o, din Normele H.G. 497/2020, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 129,34 m.c. material lemnos, în valoare de 30.182,32 de lei.
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un tânăr de 19 ani, din Bogați, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada iulie 2023 – februarie 2024, cel în cauză ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu 7,404 metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c, din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o, din Normele H.G. 497/2020, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 7,404 mc de material lemnos, în valoare de 2055,73 de lei.
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii