Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă pe bulevardul Frații Golești din Pitești

ro

26 Jun, 2024 15:20 306 Marime text
Nr. 483 din 26 iunie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Polițiștii rutieri au acționat în 37 de filtre rutiere, fiind efectuate 353 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
 
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești  au depistat un bărbat, de 26 de ani, din Ștefănești, care coducea un autoturism pe bulevardul Frații Golești din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung  au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Câmpulung, care coducea un autoturism pe DN 73 - Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 de km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.815 de lei.
Totodată, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în care sunt cercetate trei persoane, respectiv: un bărbat de 29 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, și de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și doi bărbați, de 39, respectiv 25 de ani, din Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii mai a.c., bărbatul de 29 de ani, deși nu era autorizat să dețină sau să poarte arme și muniții neletale, ar fi achiziționat, din altă țară, un pistol neletal supus autorizării și mai multe cartușe neletale aferente armei, pe care le-ar fi introdus, pe teritoriul României, fără a le declara la autoritățile vamale și, pe care, le-ar fi deținut și purtat, fără drept, la domiciliul său, și pe raza unui oraș din județul Argeș unde ar fi încercat să le vândă unor terțe persoane.
Totodată, acesta ar fi vândut arma bărbatului de 39 de ani, din Pitești, care, de asemenea, nefiind autorizat să dețină sau să poarte arme și muniții neletale, le-ar fi deținut la domiciliul său din Pitești, până când le-ar fi încredințat bărbatului de 25 de ani, spre păstrare.
Reamintim faptul că, pentru administrarea probatoriului, la data de 31 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat două percheziții domiciliare, în localitatea Crângurile din județul Dâmbovița.
În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală, supusă autorizării, și 9 cartușe.
 Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii