Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

ro

11 Oct, 2023 15:32 557 Marime text
Nr. 653 din 11 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice și reținut un bărbat de 35 de ani, din Bascov.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 16 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, pe fondul consumului de alcool, bărbatul în cauză ar fi distrus tabela publicitară a unei societăți comerciale și ar fi proferat, în repetate rânduri, amenințări administratorului societății, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.
După administrarea probatoriului, în ziua de 10 octombrie a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 958 de persoane, au fost verificate 707 autoturisme și au fost efectuate 306 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 410 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei, dintre care 354 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 

 
În ziua de 10 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.680 de lei, fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 15, în valoare de 4.700 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 73, în valoare de 7.880 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat peste 200  de persoane și au verificat aproximativ 100 de autovehicule.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind identificate și sancționate cinci femei, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, care atrăgeau persoane, în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Exemple:
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul Nicolae Bălcescu și strada Paltinului, doi bărbați, de 20 de ani, din Bogați, respectiv, de 36 de ani, din Pitești, care aveau aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-au luat măsurile sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsurile complementare de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
  •  
 
Fiind sub influența băuturilor alcoolice, a produs un accident rutier și a părăsit locul producerii evenimentului
 
 
În seara zilei de 10 octombrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii Biroului Rutier Pitești au fost sesizați cu privire la un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme, pe str. Gheorghe Șincai din Municipiul Pitești, în urma căruia unul dintre conducătorii auto a părăsit locul producerii evenimentului rutier.
Din verificările preliminare, s-a stabilit că un bărbat de 55 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Gheorghe Șincai, având direcția de deplasare spre Bazinul Olimpic, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, la intersecția cu strada Crinului, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 48 de ani, din Pitești, pe care, ulterior, l-a proiectat în alte două autoturisme parcate regulamentar.
În urma evenimentului rutier, conducătorul auto de 48 de ani, a suferit vătămări corporale ușoare.
Conducătorul auto de 55 de ani a părăsit locul accidentului,  fără încuviințarea organelor de poliție, acesta fiind depistat de polițiști, la aproximativ 2 ore de la producerea evenimentului.
În urma testării cu aparatul, a rezultat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezulată în urma testării fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196, 336 și 338 din Codul Penal, iar cercetările continuă.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 10 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 27 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Târgu din Vale, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figura cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 23 septembrie a.c., un bărbat de 39 de ani, din Ștefănești, ar fi agresat pe concubina sa și pe fiul lor minor, în timp ce se aflau pe scara unui bloc de locuințe și în fața imobilului.
După parcurgerea procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2013 privind combaterea violenței domestice, a fost emis un Ordin de protecție provizoriu față de bărbatul în cauză.
 După administrarea probatoriului, la data de 23 septembrie a.c., acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști în școli
 
 
În ziua de 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, la Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează depăendență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 28 de elevi și cadre didactice.
Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind consumul și comercializarea produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.
 
  •  
 
Tot în ziua de 10 octombrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat o activitate informativ-preventivă în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Tudor s House” din mun. Pitești, fiind abordate teme precum:
-”Polițiștii – prietenii copiilor!” - Informarea corectă a copiilor cu privire la rolul poliției în societate;
-”Micul Pieton” - Cunoașterea și respectarea regulilor de circulație – cunoașterea unor semne de circulație, recunoașterea semaforului și a culorilor acestuia, evitarea situațiilor care pot duce la implicarea în accidente, respectarea  regulilor privind circulația pietonilor pe drumurile publice ;
La activitate au participat aproximativ 50 de persoane.
 
  •  
 
Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială Valea Iașului.
Cu ocazia acestei activități, au fost dezbătute teme privind :
-         „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
-         „Prevenirea traficului de fiinţe umane in rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
-         „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, - jocurile online și lumea virtuală, ”roblox” – pericolul real din mediul virtual;
-         „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); - caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), - participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul),  - efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
La activitate au participat peste 30 de persoane.
 
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii