Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistați de polițiști conducând sub influența alcoolului

ro

28 May, 2024 15:20 387 Marime text
Nr. 397 din 28 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat și au reținut un bărbat de 27 de ani, din Drăganu.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 28 spre 29 aprilie a.c., în jurul orei 03:00, bărbatul ar fi pătruns, cu fața acoperită și înarmat cu un cuțit, în incinta unei săli de jocuri de noroc, de unde, profitând de faptul că angajata dormea, ar fi sustras suma de aproximativ 13.000 de lei.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori și furtul de arbori tăiați illegal în stare de recidivă și au reținut un bărbat de 30 de ani, din Valea Mare Pravăț.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 19 mai 2023, bărbatul, împreună cu alți doi bărbați, ar fi tăiat ilegal, cu motofierăstrău,  22 de arbori specia fag, din fondul forestier național, și ar fi sutras materialul lemnos rezultat.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au reținut un bărbat de 42 de ani, din Cetățeni.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 03 mai a.c., bărbatul, împreună cu un tânăr, ar fi lovit un alt bărbat, în timp ce se aflau în zona unei stații de alimentare cu carburanți din localitattea Stoenești, tulburând, astfel, liniștea și ordinea publică.
De asemenea, din verificări a reieșit faptul că bărbatul s-ar fi deplasat cu un autoturism până la locul faptei, deși nu este deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 296 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Conduceau cu viteză excesivă:
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 36 de ani, din Bughea de Sus, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73 – Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 36 de ani, din Câmpulung, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73 – Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Craiova, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie, de 31 de ani, din județul Ilfov, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 121 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
 
Depistați de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Căteasca, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Coșești, care conducea un autoturism pe D.J. 703 I, pe raza localității Brăduleț, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, fiind reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 159 de persoane și controlate 90 de autoturisme.
 
 
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei Law is Cool!, la Școala Gimnazială Coșești și Școala Primară Jupânești.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, faptelor de tip bullying și cyberbullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat peste 100 de elevi și cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 27 mai a.c., politiștii de proximitate din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială ,,Toma Brătianu” din comuna Șuici.
Polițiștii au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, fiind puse în discuție aspecte privind comportamentul elevilor, răspunderea contravențională și penală a acestora, precum și prevenirea fenomenului de bullying.
La activitate au participat 50 de elevi și 3 cadre didactice.
 
  •  
 
         În ziua de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității , împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la o grădiniță din localitatea Ștefănești.
         Scopul activității a fost creșterea gradului de siguranță rutieră și familiarizarea micilor participanți la trafic cu regulile și disciplina rutieră.
La activitate au participat 70 de preșcolari și 15 cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii