Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Mandat pus în executare de polițiști

ro

11 Jan, 2024 14:42 664 Marime text
Nr. 24 din 11 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ziua de 10 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 963 de persoane, au fost verificate 688 de autoturisme și au fost efectuate 338 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 356 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei, dintre care 314 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 39 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 

 
În ziua de 10 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.965 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 8, în valoare de 1.200 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 78, în valoare de 6.765 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate aproximativ 200 de persoane și verificate 107 autoturisme.
Polițiștii au desfășurat activități și în zona unităților școlare, în special la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.

Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în modalitatea conducerii pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având permisul suspendat.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de  13 martie 2019, în jurul orei 19:00, un bărbat de 54 de ani, din Poiana Lacului, a fost depistat, în trafic, de către polițiști, conducând un autoturism pe strada Nicolae Dobrin, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că la data de 17 iunie 2023, un bărbat de 43 de ani, din Bughea de Sus, a fost depistat, în trafic, de către polițiști, conducând un autoturism, pe DJ 732, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar prin analize de specialitate s-a stabilit căvaloarea alcoolemiei depășea limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
   
 
În ziua de 10 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Curtea de Argeș au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Curtea de Argeș, cu privire la un bărbat de 73 de ani, din Curtea de Argeș, condamnat la un an de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Pitești.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 75 de elevi și 4 cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii