Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

23 May, 2023 16:23 673 Marime text
 
Nr. 318 din 23 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
Prima zi din cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității” a fost marcată, în ziua de luni, 22 mai, prin activități desfășurate de către polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității la un centru comercial din municipiul Pitești.
În cadrul activităților, au fost purtate discuții cu copii și părinți, cu privire la prevenirea victimizării în mediile în care trăiesc (la școală, pe stradă, acasă), dar și pentru prevenirea delincvenței juvenile și a traficului de minori.
Polițiștii au discuții cu un număr de 40 de părinți și peste 50 de copii.
 
  •  
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați în scris, de către un bărbat din Costești, cu privire la faptul că în cursul zilei de 21 mai, fratele acestuia, de 42 de ani, ar fi adresat amenințări acestuia și mamei celor doi, și ar fi aruncat cu pietre asupra sa, lovindu-l și provocând distrugeri autoturismului său.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere, conform art. 199, 206 și 253 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.
În continuare, având în vedere natura sesizării, polițiștii au parcurs procedura de evaluare a riscului, în conformitate cu Legea 217/2013 privind combaterea violenței domestice, rezultând că sunt îndeplinite cerințele pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, ce a fost pus în aplicare, celui în cauză fiindu-i adus la cunoștință emiterea ordinului de protecție și obligațiile dispuse.
De asemenea, în urma administrării probatoriului, bărbatul de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în ziua de astăzi, 23 mai, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 22 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere.
Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, având calitatea de agent de vânzări la o societate cu obiect de activitate din domeniul construcțiilor, și-ar fi însușit sume de bani provenind din încasări, în unele cazuri folosind facturi și chitanțe fiscale false, cauzând un prejudiciu care a fost stabilit la aproximativ 50.000 de lei.
De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2020, cel în cauză și-ar fi însușit, pe nedrept, un telefon mobil și un laptop, bunuri aparținând angajatorului, pe care a refuzat să le restituie reprezentantului acestuia, cauzând un prejudiciu estimant la 5.500 de lei.
Reamintim faptul că, în seara zileri de 10 mai a.c., cel în cauză a fost depistat la un punct de trecere a frontierei din județul Arad, într-un mijloc de transport persoane, cu destinația Germania, în urma demersurilor prin intermediul sistemului de cooperare Schengen, efectuate ca urmare a faptului că bărbatul s-a sustras cercetărilor.
De asemenea, în urma administrării probatoriului, în ziua de 11 mai, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
În ziua de 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 07 aprilie a.c., un bărbat de 32 de ani, din Aninoasa, ar fi agresat un alt bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate, cu un obiect contondent, rezultând leziuni ce au fost estimate din punct de vedere medico-legal la 7-8 zile de îngrijiri medicale.
În ziua de 24 aprilie, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul celui în cauză, după care acesta a fost condus la sediul poliției, iar în urma administrării probatoriului, bărbatul de 32 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 22 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 23 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Petrochimiștilor din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 130 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptuluii de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept și sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 41 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe bld. Ion Mihalache din Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Totodată, din verificări, s-a stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere anulat.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii