Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

29 May, 2024 15:28 449 Marime text
Nr. 399 din 29 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și au reținut un bărbat de 46 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie-aprilie a.c., bărbatul ar fi agresat-o sexual pe fosta concubină, în timp ce se aflau în spații aparținând unei societăți comerciale la care cei doi sunt asociați.
La data de 28 mai a.c., bărbatul a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, ce a fost pus în executare de polițiștii Secției 2 Poliție Pitești.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 29 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 319 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Conducea cu viteză excesivă:
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Pitești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistată de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat o femeie de 64 de ani, din București, care conducea un autoturism pe raza localității Corbi, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind  condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Vulturești, care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, oe un drum cu accesul interzis.
De asemenea, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Depistați conducând fără a respecta timpii de odihnă
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Dârmănești, care conducea o autoutilitară, pe strada Depozitelor, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că a utilizat cartela tahografică aparținând altei persoane.
De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 48 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea, pe strada Depozitelor, o autoutilitară, dotată cu tahograf și nu a putut prezenta, pentru control, înregistrarile celor 28 de zile anterioare.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.500 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat opt activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei Law is Cool!, la Școala Gimnazială Babaroaga și Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din comuna Mozăceni.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, faptelor de tip bullying și cyberbullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat peste 100 de elevi și cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii