Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

31 May, 2024 13:12 257 Marime text
Nr. 403 din 31 mai 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliției Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și au reținut un bărbat de 49 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 29 mai a.c., pe fondul unui conflict masi vechi, bărbatul ar fi agresat fizic, lovindu-l cu un obiect contondent și cu pumnul, pe un alt bărbat, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Pitești, provocând, prin acțiunile sale, indignarea trecătorilor.
După administrarea probatoriului, la data de 30 mai a.c., cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 882 de persoane și au fost verificate 668 de autoturisme.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 355 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 61 de filtre rutiere, fiind efectuate 345 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 17 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
De asemenena, polițiștii au constatat săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, dintre care una de conducere fără a deține permis de conducere și una de conducere sub influența alcoolului.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
 Depistat conducând cu viteză excesivă
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat, de 54 de ani, din județul Prahova, care conducea un autoturism pe DN 7  - Leordeni, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 121 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 72 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Negru Vodă din municipiul Pitești, iar în urma tesătrii cu aparatul etilotest a rezultat că cel în cauză se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Nu a oprit la semnalele polițiștilor și transporta material lemnos, fără documente
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 56 de ani, din Nucșoara, care conducea o autoutilitară și nu a oprit la semanalele regulamentare acustice și luminoase ale autospecialei de poliție
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, fără documente de însoțire.
Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 R privind contravențiile silvice, cu suma de 2.000 de lei, iar cantitatea de 1,5 lemn de foc rășinoase a fost confiscată și predată ocolului silvic competent.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși nu deținea permis
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Bogați, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul nu figurează ca posesor de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Cercetări finalizate
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii  de  contrabandă.
La data de 03 septembrie 2022, un bărbat de 47 de ani, din Poiana Lacului, a fost depistat, pe raza comunei Săpata, în timp ce deținea în autovehiculul proprietate personală, cantitatea totală de 67.800 țigarete, fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.
La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, unde a fost descoperită cantitatea totală de 189.420 de țigarete fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.
Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului a fost calculat la suma de  239.670 de lei.
În continuare activităților procedurale, bărbatul a fost reținut, pe o durată de 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar ulterior a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 6 luni față de acesta.
Totodată, au fost instituite măsuri asiguratorii, constând în sechestru aplicat asupra sumei de 23.000 de lei, ridicată cu ocazia percheziției domiciliare, precum și asupra autoturismului bărbatului.
 Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive
 
În ziua de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat patru activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei Law is Cool!, la Școala Gimnazială Valea Bădenilor și la Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”  din Câmpulung.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, faptelor de tip bullying și cyberbullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat aproximativ 90 de elevi și cadre didactice.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat activități educativ-preventive și interactive, la Școala Gimnazială Sfântul Iacob, din municipiul Campulung.
Activitatea se subscrie proiectului Educația Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.  
La activități au participat peste 120 de elevi din clasele primare și 4 cadre didactice.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfasurat două activități informativ-preventive, la Clubul Pensionarilor din municipiului Pitești, pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și prevenirea fraudelor informatice.
Peste 100 de persoane au primit sfaturi utile de la polițiști despre cum să se ferească de pericole.
Siguranţa cetăţenilor reprezintă o prioritate a polițiștilor argeșeni, astfel că, în continuare vor fi efectuate activităţi preventive, dar și de menţinere a ordinii şi liniştii publice.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii