Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

12 Jun, 2024 15:06 395 Marime text
Nr. 441 din 12 iunie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe și au reținut un bărbat, de 36 de ani, din Mihăești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 09 iunie a.c., în jurul orei 23:30, în timp ce se afla pe drumul public din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict preexistent, bărbatul ar fi agresat fizic o femeie de 59 de ani, din aceeași localitate.
După administrarea probatoriului, la data de 11 iunie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 12 iunie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Polițiștii rutieri au acționat în 38 de filtre rutiere, fiind efectuate 285 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
 
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 296 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești  au depistat un tânăr de 18 ani, din Buzoești, care coducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 106 km/h.
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențonal cu amendă, în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Conduceau un vehicul neînmatriculat
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești  au depistat doi bărbați, de 44, respectiv 24 de ani, ambii din Beleți – Negrești, care au condus, pe D.J. 739, un scuter electric neînregistrat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.500 de lei.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 155 de persoane și verificate 74 de autoturisme.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități înformativ-preventive, la Școala Gimnazială Purcăreni.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, faptelor de tip bullying și cyberbullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv.
La activități au participat peste 60 de elevi și cadre didactice.
 
  •  
 
Transporta mai mult material lemnos decât justifica cu documente
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 45 de ani, din Dragoslavele, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității de domiciliu.
În urma verificărilor efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, a rezultat că în mijlocul de transport se găsea, în plus față de cantitatea justificată cu documente de proveniență, și cantitatea de 4,4 mc de material lemnos.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat specialiștilor silvici.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii