Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiști ca urmare a unei agresiuni

ro

07 Jun, 2024 13:19 387 Marime text
Nr. 425 din 07 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști ca urmare a unei agresiuni
 
 
În ziua de 6 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliței Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au identificat și reținut doi tineri, de 17 și 18 ani.
Din verificări s-a stabilit că în ziua de 31 mai a.c., cei doi tineri ar fi lovit un bărbat, cauzând leziuni ce au fost evaluate din punct de vedere medico-legal.
În ziua de 6 iunie, pentru administrarea probatoriului, la locuința celor doi a fost efectuată o percheziție domiciliară, iar cei în cauză au fost conduși la sediul poliției în baza mandatelor de aducere emise anterior.
După administrarea probatoriului, minorul de 17 ani și tânărul de 18 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 7 iunie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor
 
 
În ziua de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substante Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracţiunii de  nerespectarea regimului armelor si munițiilor.
Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 54 de ani, din Budeasa a deținut, fără drept, o armă lungă cu aer comprimat din categoria celor supuse autorizării, ce a fost descoperită de polițiști la data de 15 martie 2023 și ridicată în vederea cercetărilor.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind conducerea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției Orașului Mioveni au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 2 februarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii au depistat în trafic, pe bld. Dacia, un bărbat de 34 de ani, din Coșești, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge.
În urma analizelor de laborator a rezultat că valoarea alcoolemiei era mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Bascov au pus în aplicare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 33 de ani, din Bascov, condamnat la 5 ani și 5 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de deținere în scopul vânzării de droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități de prevenire a riscului de accidente desfășurate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 47 de filtre rutiere, fiind efectuate 385 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 56.500 de lei, fiind reținute 26 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile la regimul rutier, 135 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 au fost pentru viteză excesivă și alte 5 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 945 de persoane și au fost verificate 714 autovehicule.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 84.500 de lei, dintre care 336 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 47 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 6 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Mușătești, care conducea un ATV pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul nu figurează ca deținător de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificăprile conmtinuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii